Облаштовуємо комфортне спальне місце: як виміряти матрац?

При покупці матраца важливо точно потрапити в розмір, адже від цього залежить комфорт і якість сну, а також термін служби спального місця. Інформація про ширину/довжину/висота виробу зазвичай вказується виробниками на ярлику. Але щоб бути впевненим у габаритах обраного товару, краще виміряти матрац самостійно.

Що потрібно знати про розміри матраців?

У лінійці виробників товарів для сну ортопедичні матраци представлені в широкому асортименті. Для підлітків та дорослих користувачів передбачені вироби кількох типорозмірів завдовжки 190/200 см:

  • односпальні (шириною 80-90 см) – вони оптимальні для невеликих приміщень;
  • двоспальні (шириною 140/160/180 см) - найкраще рішення для пари або однієї людини, яка хоче відпочивати з максимальним комфортом;
  • полуторні (шириною 120 см) - "золота" середина, відмінно підходить для дорослої людини, добре вписується в інтер'єр спалень середнього розміру.

Вироби постачаються як у розправленому вигляді, так і згорнутими у рулон, що полегшує транспортування. Розмір матраців, що згортаються, після розпакування не завжди відповідає заявленому виробником, але тут справа тільки в особливостях упаковки. Через дві-три доби виріб розправиться, відновить об'єм, геометрію, габарити.

Вимірюємо матрац

Для вимірювання матраца знадобиться рулетка і дві рейки/лінійки довжиною 20-25 см. А для забезпечення точності вимірів виріб треба покласти на рівну поверхню.

  1. Висота вимірюється за допомогою однієї рейки - її слід покласти зверху на матрац з виступом 15 сантиметрів, а потім заміряти відстань між нею і поверхнею, на якій лежить виріб.
  2. Ширина/довжина вимірюється за допомогою двох рейок – їх треба розташувати паралельно торцевим сторонам, притиснувши до виробу з виступом 10-15 см за край. А відстань між ними буде довжиною/шириною.

Нестандартне рішення

При покупці нестандартного ліжка, надто великої ваги (<160 кг) або зростанні (<2 метрів) користувача матраци типових розмірів не підходять. У цьому випадку найкращим рішенням буде замовлення виробу за індивідуальними мірками. Таку послугу надають багато виробників, даючи покупцям можливість вибрати не тільки розмір, але також конструкцію та наповнювач. В результаті замовник отримує річ, що на 100% відповідає його запитам, і здатну гарантувати повноцінний здоровий сон.

На vellam.com.ua представлені тонкі матраци на диван, пружинні та безпружинні моделі від провідних виробників. Всі вироби з каталогу можна замовити з доставкою, вивчивши технічні характеристики товарів у картках та оформивши покупку онлайн. А отримати професійну консультацію щодо асортименту та вибору виробів для сну можна по телефону, замовивши зворотній дзвінок.